J.Peltomäki

Jarkko Peltomäki

Tiedot

Syntynyt: 1983

Koulutus: KTM (2005), KTT (2009)

Missio

Haluan olla mahdollisimman hankala sijoittaja.

Sijoittajaprofiili

Käyn aktiivisesti kauppa kansainvälisillä markkinoilla ja pyrin hyötymään markkinoilla esiintyvistä hinnoitteluvirheistä. Likviditeettipreemio selittää huomattavan osan saavuttamastani absoluuttisesta tuotosta.

Sijoituskohteiteitteni valinnassa ei ole rajaa. Sijoitan osakkeisiin, johdannaisiin, velkakirjoihin ja eksoottisiin sijoituskohteisiin. Lyhyeksi myyn arvopapereita.

Arvioin mahdollisimman vähän kohdeyritysten liiketoimintaa ja pyrin hallitsemaan mahdollisimman suurta sijoituskohteiden määrä. Pyrin pitämään arvopapereita salkussani maksimissaan yhden viikon.

En anna painoarvoa modernille portfolioteorialle sijoitusstrategiani suunnittelussa. Sen sijaan pyrin antamaan enemmän painoarvoa häntäriskille. Sijoitusstrategiani rakennankin stressiskenaarion ympärille, jonka jälkeen absoluuttinen tuotto pyritään saavuttamaan stressitestiskenaarion kestävällä trading-strategialla.

4 thoughts on “J.Peltomäki

 1. Miten otat huomioon häntäriskiä? Muodostat stressiskenaarioita siten, että huonossakaan skenaariossa tuotto ei ole hirveän huono? Miten hyödynnät häntäriskiä? Voisitko selventää vielä tätä.

  Millaista tuottoa olet saanut treidauksellasi?

  t. päivätreidari Lauri

 2. ”Miten hyödynnät häntäriskiä?”

  En usko, että häntäriskiä voi paljon tai ainakaan helpolla suoraan hyödyntää, koska tapahtumien ajoittaminen on vaikeaa. Pyrin nykyään pikemminkin siihen, että ”ruuti on tarvittaessa kuivaa,” koska romahtaessa tuottomahdollisuudet ovat suuremmat. Muutoin kannattaa ajan säästämisen vuoksi käydä mahdollisimman vähän kauppaa tai paremminkin sanottuna optimaalinen määrä kauppaa. Tähän on yksinkertaisesti kokemusten kautta päädytty.

  ”Miten otat huomioon häntäriskiä?”

  Esim. Short/Long-positioiden valinnassa. Long-puolella ei luottoriskiä ja potentiaalisia pankkiruumiita.

  Viime vuosi noin + 35 %.

  J.Peltomäki

 3. Osin samoilla linjoilla. Treidauksessa yritän itse hyödyntää häntäriskiä positioiden valinnassa siten, että esim. otollisena tulosvaroituskautena kvartaalin lopulla suosin isoja shortteja isojen longien sijaan. Tapahtumien ajoittaminen on vaikeaa tai mahdotonta, mutta omat positiot voi säätää siten, että niillä altistuu positiivisille yllätyksille. Häntäriskiä voisi tietenkin hyödyntää myös haalimalla kohtuullisesti hinnoiteltuja kaukana rahasta olevia optioita/warrantteja (en ole itse tätä harrastanut).

  • Sori, että tähän vastaus on kestänyt.

   ”Tapahtumien ajoittaminen on vaikeaa tai mahdotonta, mutta omat positiot voi säätää siten, että niillä altistuu positiivisille yllätyksille.”

   Kyllä tämän asian kanssa aivan samaa mieltä! Tähän olen itse etenkin kokemusten kautta päätynyt.

   J.Peltomäki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s