Kirkon työntekijä ja kirkon poltto

öööööööö

Joulun aluspäivinä tikkurilalainen kirkon työntekijä nostatti joulumieltä uhkaamalla omalla nimellään kaikille avoimella sivustolla polttavansa kirkkorakennuksen, jossa työskenteli. Syynä oli rakennuksessa turvapaikanhakijoille järjestetty tilaisuus.

Kun seurakunta osoitti lähes ainutlaatuista jämäkkyyttä vapauttamalla työntekijän siihen paikkaan, työntekijä kaivoi esille ainoan ilmeisesti tuntemansa ”yhdys sanan”, nimittäin sananvapauden.

Kun sananvapaudesta on Halla-ahon johdolla jauhettu potaskaa jo ainakin vuosikymmen, kehotan kaikkia tutustumaan linkissä olevaan Suomen perustuslakiin. Kun perustuslaki vuosituhannen vaihteessa vahvistettiin, painettu versio jaettiin jokaiseen kotiin. Laajuus on 60 sivua ja kieli kirkon teksteihin verrattuna niin yksinkertaista, että jopa kirkon työntekijä sitä ymmärtäisi.

Perustuslaki takaa paitsi sananvapauden, myös esim. hengen, terveyden ja jopa omaisuuden koskemattomuuden sekä uskonnonvapauden. Sananvapaus ei siis ole ainoa eikä edes tärkein perustuslain mainitsema asia.

Kun sananvapaudesta ensimmäisen kerran säädettiin Euroopassa Ranskan vallankumouksen aikoihin 1700-luvulla, jo silloin kirjattiin, ettei sananvapauden varjolla saa rikkoa muita säädöksiä.

Kirkon työtekijä asettuu valitettavasti osaksi laajempaa kokonaisuutta. Kuten kaikki tiedämme, poliittiset päättäjät ovat olleet täysiä pölvästejä niin kauan kuin muisti kantaa. Koska Suomi on demokratia, valitettava seuraus on, että päättäjämme ovat suunnilleen yhtä tyhmiä kuin äänestäjänsä, kuten esim. em. kirkon työntekijä.

Olen tähän mennessä kirjoittanut kymmenkunta kirjaa, saman verran pienempiä painotöitä ja yli tuhat netti- ja lehtikirjoitusta. Olen aina pitänyt kirjoittamista vihoviimeisenä puuhana. Aiheeseen pitäisi perehtyä ja sanojaan hiukan harkita.

Internet on luonut tilanteen, jossa asioitten ymmärtäminen on täysin merkityksetöntä ja itse tuotettu aivoton mölinä tuntuu olevan elämän koko sisältö siihen mittaan asti, että elämänsä voi pilatakin sananvapauden alttarille parin humalassa kirjoitetun rivin takia. Ja mikä olennaisinta, internetissä tyhmyys tiivistyy pahemmin kuin missään sopulilaumassa konsanaan.

Maallamme on viime vuosina ollut ongelmia eivätkä ongelmat ole vähenemään päin. Käsitykseni on, että ongelmien perussyy eivät ole poliitikot, työmarkkinat, EU, euro, Venäjä tai edes turvapaikanhakijat. Ongelmien todellinen syy olemme me itse: sinä, minä, hän, me, te, he.

Kaikesta huolimatta hyvät joulut ja parempaa alkavaa vuotta.

Juha Vahe

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s