Verotehokas sijoitusstrategia

Näinä päivinä on lähes mahdotonta löytää korkoa valtioiden velkapapereiden osalta, joiden piti olla riskittömiä, kaikki on mennyt päin….

Onneksemme markkinoilla on lukuisia erikoistilanteita, joiden avulla voidaan saavuttaa riskittömintä tuottoa, mitä minä tiedän (100 % riskitöntä tuottoa ei olekaan). Tällaisia tilanteita tulee etenkin tilanteissa, joissa arvopaperin liikkeellelaskija lunastaa sijoituksen markkinoilta. Näissä tilanteissa annetaan tieto lunastuksesta ja päivästä jolloin arvopaperi vedetään markkinoilta. Arvopaperin lunastava yhtiö maksaa lunastushinnan arvopaperista plus maksamattoman osingon/koron. Jos arvopaperista saa osinkoa 3 kuukauden välein ja edellisestä osingosta on 2 kk, tulee osingosta 2/3.

ilmoituksen ja lunastuksen välillä arvopaperilla voi kuitenkin käydä vielä kauppaa markkinoilla. Monien arvopapereiden kohdalla tikkerin perään tällöin liitetään CL (= called). Usein näissä tilanteissa arvopaperin hinta on ollut korkeampi kuin mitä lunastushinta + jäljellä oleva osinko, joten arvopaperin hinta laskee huomattavasti. Jäljellä olevan kaupankäyntiajan aikana hinta ei kuitenkaan ole täsmälleen sama kuin takaisinoston käypähinta (sis. osinko), joten arvopaperia voi usein ostaa ”alennuksella.” Olennaista kuitenkin on, että kaupankäyntikustannukset ovat mahdollisimman alhaiset. Likviditeetti näissä tilanteissa on usein yllättävän hyvä ja rahaa on helppo upottaa kerralla 5 numeroinen summa ja usein jopa 6 numeroinen.

Näissä tilanteissa ei ole kyse ainoastaan myyntivoitosta vaan myös verotuksesta, koska usein näistä arvopapereista saa osinkoa, jonka verotus on kevyempää. Näissä tilanteissa siis ostetusta arvoparista kuitataan pieni tappio, mutta vastaavasti saadaan se jäljellä oleva osinko. Kun strategiaa pyörittää tarpeeksi ollaan aikalailla siinä tilanteessa, että koko vuoden myyntivoitot saadaan kuitattua halvemmalla verolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s