Joulusatu

Olipa kerran €ino ja $imo -nimiset serkukset. Poikien aika oli mennyt ryypätessä ja rällätessä, joten pojat olivat pahasti velkaa Peking-nimiselle isolle pojalle.

Velka painoi serkusten mieltä, kunnes he keksivät mielestään hienon ratkaisun. Pojat ottivat Monopoli-pelin leikkirahat ja lisäsivät leikkirahoihin aika tukun nollia. Uutta valuuttaa he kutsuivat eudoriksi.

Sitten €ino lainasi $imolle 50 kvadriljoonaa eudoria niitä Monopoli-seteleitä ja $imo puolestaan lainasi €inolle 50 kvadriljoonaa eudoria samoja rahoja. Lainoista tehtiin velkakirjat.

Nyt kummallakin oli 50 kvadriljoonaa eudoria sekä saatavia että lainoja.

Sitten €ino ja $imo yhdessä perustivat Imfdiootti-nimisen firman, jolle kummatkin serkukset myivät omistamansa 50 kvadriljoonan velkakirjan 100 kvadriljoonalla eudorilla. Summista tehtiin velkakirjat. Saamansa kauppasumman he käyttivät oman velkansa poiskuittaamiseen. Näin velattomilla serkuksilla oli 50 kvadriljoonan eudorin omaisuus kummallakin saatavia osaomistamastaan firmasta.

Summa oli aika huomattava. Yhden eudorin setelit eivät olleet käytännöllisiä, mutta jos niitä olisi ollut, niin 50 kvadriljoonaa eudoria yhden eudorin seteleinä olisi peittänyt maapallon kaikki mantereet niin, että jokaista neliömetriä kohti olisi tullut 300 miljardia yhden eudoria seteliä.  Vastaavasti päällekkäin pinottuna kyseiset setelit olisivat ulottuneet maasta aurinkoon 300 miljardia kertaa olettaen, että setelin paksuus olisi yksi millimetri.

Näillä järjestelyillä serkukset toivoivat pärjäävänsä ensi vaaleihin asti – tai ainakin joulun yli. Varastossa on nimittäin vieläkin hienompia järjestelyjä, joitten periaatteisiin voi tutustua linkissä.

Kaikesta huolimatta rauhallista joulua ja parempaa uutta vuotta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s