Short HYG

ETF-rahastojen ongelmista ja haitoista tiedetään yleisesti vielä valitettavan vähän. Yksi suuri ongelma on juuri se, että ETF-rahastojen markkinahinnat eivät seuraa niiden sijoituskorien arvoja. Tämä on etenkin ongelma bondi-indeksejä seuraavien ETF-rahastojen kohdalla.

Ja tämä toistuu aina vain uudelleen. Jokin aikaa sitten ostin kehittyvien markkinoiden bondeja alehintaan ja vuosi sitten munibondeja seuraavat ETF-rahastot olivat aivan reisillään. Esimerkkejä on loputtomiin ja lähes vakio kohteita kaupankäyntisalkussani ovat ETF-rahastot, jotka seuraavat valirahoitusmuodon instrumetteja (esim. CWB, PGF, PGX, PFF) ja high yield-bondeja (JNK ja HYG). Kaikkoi nämä seuraavat enemmän tai vähemmän toisiaan ja myös S&P 500 indeksiä, joten niiden välillä mahdollista tehdä erilaisia kaupankäyntimalleja, joilla yksi instumentti voidaan replikoida hyvin.

Tänään JNK:n ja HYG:n toiminta totaalisesti meni sekaisin. Näiden markkinahinnat olivat pitkän aikaa oleet noin 1.5- 2.0 prosentin preemiolla sijoituskoriin nähden. Nyt preemio ampui noin 4 prosenttiin. Jälkimarkkinoilla viimeinen kauppa tehtiin esim. äsken kauppa 90.40 dollarilla, kun NAV:in estimaatti ainakin minun informaation mukaan on 86.96 dollaria eli ETF-rahastoon sijoittavat ostavat sijoituskoria noin 4 % liian kalliilla.

Periaatteessa tässä ei ole mitään ihmeellistä. Tosin sijoittajia minun on hieman vaikea ymmärtää. Liikkeellä olevien osuuksien määrä on lokakuun alusta räjähtänyt, kun sijoittajat haluvat ostaa ks- ETF-rahastoa. ETF:n toimintamekanismi ei yksinkertaisesti pysy perässä ja osuuksia ei ehditä luomaan riittävällä nopeudella.

HYG Yahoo Financessa

Myin HYG:iä lyhyeksi jälkimarkkinoilla…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s