Miksi Kiina on maailman huonoin sijoituskohde?

Takana on noin 10 % nousu viikon takaisista pelokkaista tunnelmista ja nyt on mukava tehdä salkun allokaatioon muutoksia, mm. rotaatioita eri sijoitustyylien ja sijoitusluokkien välillä. Tällä luodaan reservejä ja käydään taas muhkeaan saaliiseen kiinni, kun sen aika koittaa.

On myös hyvä aika muistuttaa siitä, että talouskasvu ei ole sama asia kuin pörssikurssien nousu.Yllä mainittua asiaa olemme faktoihin ja tutkimukseenkin perustuen esittäneet, että sijoittajan ei kannata seurata talouskasvua ja vakuuttavien analyytikoiden kasvuennusteita jahdatessaan globaalia tuottoa eri markkinoilta. Asiaa on myös jauhettu täällä. Erityistä huomioita on annettu Kiinalle, jonka tarjoamat sijoitustuotot kv-sijoittajille eivät ole mitään sen talouskasvuun verrattuna.

Käytännön esimerkki siitä, kuinka Kiina kävelee kansainvälisen sijoittajan yli, tapahtui juuri eilen.

Niin se vain päätti laskea bensan hintaa vaikuttaen tietysti paikallisen jalostajan Sinopecin katteeseen ja osakeen hinta tippui 4,5 %.

Täten Kiina ohjasi hintaa -> yrityksen katetta -> yrityksen voittoa -> yrityksen odotettua osinkoa -> yrityksen arvoa -> osakemarkkinan arvoa ristiriidassa ulkomaisen osaakesijoittajan intresseihin nähden.

Onneksi Suomi on vielä täynnä analyytikoita ja sijoittajia, jotka hehkuttavat Kiinan kasvutarinaa ja mitä ilmeisemmin eivät ole lukeneet kirjaamme.

Onnea teille!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s