Alessio Rastani ja hieno puku

Maailmanlopun tunnelmat tuulipukukansan ja miksei hienommin pukeutuneidenkin keskuudessa kasvavat. Tämä on helppo havaita, kun käy säännöllisesti baarissa. Tyypillinen kysymys, mitä minulta tällä hetkellä kysytään on, että romahtaako kaikki kohta ja loppuuko maailma. Nyt vielä puhutaan siitä, kun se ”yksi trader” sanoi BBC:llä sitä ja tätä.

Tässä tulee tämän hetken tunnetuin sijoitusanalyysi:

http://www.youtube.com/watch?v=lei0wVtlczQ

Minun itseni oli vaikea katsoa videota nauramatta. Videosta on hyvä huomata seuraavia asioita.

– Mies esittää näkemyksiään varsin vakuuttavasti ja antaa sellaisen kuvan, että ikään kuin rahan tekeminen olisi helppoa. Tästä nousee seuraavia jatkokysymyksiä:

Jos tämä treideri on kerran niin taitava ja romahduksella voi tehdä rahaa, hän kaiketi on tehnyt tänä vuonna suuret rahat. Missä nämä rahat ovat?

Kyseinen mies mainostaa kovasti kuinka romahtamisella voi tehdä rahaa. Vaihtoehtoina käsitellään lähinnä salkun suojaamista ja T-bondeja. Salkun suojaaminen optioilla tai short positioillakaan ei ole helppoa ja molemmista joutuu maksamaan. T-bondien tuotto on alle kaksi prosenttia, joten kukaan ei voi vakavissaan väittää tekevänsä niillä mitään rahaa etenkin jos ottaa tällä hetkellä olevan 3-4 % inflaation huomioon (–> negatiivinen reaalituotto). Tämä mies ei siis todellakaan anna mitään luovia ideoita siitä, kuinka rahaa voisi romahtamisella tehdä (pikemminkin kyse on rahan menettämisestä)

Kaiken yllä mainitun lisäksi haastattelua kuvaa itseviittausten ja yksityiskohtien puute. Tämä antaa harvinaisen selvän kuvan siitä, että näkemyksillä on vähän mitään faktaa tai kokemusta pohjalla.

Kaverin Facebook-sivuilta voi löytää, kuinka kaveri vetää aivan perusluokan teknisen analyysin piirrustuksia.

Pohjanoteeraus on kuitenkin se, että häntä haastatellaan uudestaan CNN-kanavalla:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7c6d_1QUfC4

Puhetta on taas uskosta, jumalasta yms., mutta valitettavan vähän faktaa. Koko episodista on hyvä huomata, kuinka media on levittänyt tämän kaverin tyhjää sanomaa, kun samaan aikaan olisi voinut vaikka raportoida Irlannin stabilisoituvasta tilanteesta ja sen velkakirjojen tuottovaatimuksen laskusta elokuun jälkeen, mikä on faktaan perustuvaa informaatiota.

Yllä mainittu asia voi tapahtua vain äärettömän pessimistisyyden aikana. Median tehtävänä on myydä uutisia ja se on helpointa tehdä mukailemalla uutisten ostajien mielipiteitä. Harvoinhan tuotteita myydään asiakkaan kanssa riitelemällä. Tämä on ainut selitys sille, miksi ihmiset voivat ottaa Alessio Rastanin vakavasti. Olen ollut elokuun romahduksen jälkeen osakkeiden osalta ostolaidalla ja aion jatkaa näin.

Mainokset

1 thought on “Alessio Rastani ja hieno puku

  1. Päivitysilmoitus: Positiivinen käänne? | Nordnet Blogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s