Kuinka lapsia tehdään?

Nyt on lasketeltu pörssissä jo hyvän aikaa. Pessimistiset markkinakommentaattorit ja uutiset saavatkin jo huomattavasti palstatilaa. Katainenkin varoittaa tuplaromahduksesta.

Tosin se ensimmäinen romahdus valtioiden velkakirjojen kohdalla tapahtui jo ja nyt vain leikitään, että toteutuneet numerot eivät olisi totta, jotta sijoittajat ostaisivat vielä käytännössä arvottomien saksalaisten ja ranskalaisten pankkien osakkeita. Harmi, että pessimistisyys sai vielä viime talvella suhteellisesti vähemmän tilaa – olihan pörssikurssit silloin tapissa ja pessimistisellä asenteella oli voinut säästää selvää rahaa. Eikö silloin jo olisi voitu varoittaa tuplaromahduksesta…?

Kaikki varmaankin tietävät tällä hetkellä, että taloudellinen tilanne ei ole yhtä hyvä kuin ennen. Sijoittajia nyt kehoitetaankin jopa suojautumaan.

Pitäisikö sijoittaa vaikkapa valtioiden velkakirjoihin 10-vuodeksi ja hyväksyä tuotto, joka on vain pieni osa valloillaan olevasta inflaatiosta? Nimellinen korko USA:n joukkovelkarkirjojen lyhyiden maturiteettien kohdalla on jopa negatiivinen….

Pitäisikö suojata portfoliota ostamalla myyntioptioita ja maksaa vuositasolla useita kymmeniä prosentteja suojauksesta.

Pitäisikö jopa shortata ja liittyä valtavirran joukkoon nyt kun lyhyeksimyyntien määrä on erittäin korkea? Ja tietysti myös maksaa lyhyeksi myynnin kustannukset…

Sijoittajat selvästi kilpailevät siitä, että kuka pystyy tekemään huonointa inflaatiokorjattuatuottoa seuraavan 20-vuoden aikana.

Mielestäni nyt onkin laskun jäälkeen aika ottaa jo riskiä, koska kaikki yllä mainitut vaihtoehdot ovat mielestäni järjettömiä. Nyt markkinoilla suojautuminen olisi kuin ehkäisyn käyttö, kun lapsia aletaan tekemään. Kaiken laskun jälkeen siis alettaisiin suojautumaan laskulta, kun tulos- ja osinkotuotot ovat parantuneet laskun myötä.

Nyt siis suojat pois ja aletaan tekemään lapsia, joita viimeksi tein täällä. Lapsien tekeminen on kuitenkin ihan kivaa ja 20-vuoden päästä ne ovat jo kasvaneet isoiksi.

Mainokset

1 thought on “Kuinka lapsia tehdään?

  1. ”10-vuodeksi, 20-vuoden, 20-vuoden”
    Olen usein ihmetellyt, miksi tuollainen väärä kirjoitustapa on niin yleinen. En ole saanut selville syytä. Ehkä asialla on jotain tekemistä sen kanssa, että nykyisin saa kirjoittaa ”sillee ku ite tykkää”, kunhan sanoma menee perille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s